a
 

Izabran nov Upravni odbor Doma zdravlja u Bosilegradu

Odbornici lokalnog parlamenta opštine Bosilegrad na jučerašnjoj sednici usvojili su sve finansijske izveštaje institucija, ustanova, javnih preduzeća, mesnih zajednica i svih udruženja i saveza, koji su tokom prošle godine koristili sredstva iz budžeta opštine.

Za nepuna 4 sata odbornici su razmotrili i usvojili 56 tačaka dnevnog reda. Rasprava je tekla bez problema imajući u obzir da je samo jedan odbornik opozicije postavio nekoliko pitanja vezana za finansije, za koje je dobio odgovor ili od predsednika opštine ili od izvestilaca odredjene institucije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 799-1024x683.jpg

Na sednici je najpre minutom ćutanja odata pošta preminulom odborniku Ranku Stanislavovu, a nakon toga za novog odbornika SO Bosilegrad iz redova vladajuće stranke „To smo mi-prirodni pokret“, čiji je nosilac aktuelni predsednik opštine Vladimir Zaharijev izabran je Metodi Čipev, direktor Osnovne škole „Georgi Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 800-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 801-1024x683.jpg

Zbog isteka mandata na sednici je izabran nov Upravni odbora Doma zravlja u Bosilegradu.

Funkciju predsednika UO obavljaće Marina Jakimov, profesor ruskog jezika, a članovi su Snežana Apostolova, profesor razredne nastave, Suzana Seman, ekonomsta, dr Draganka Stoilkov, specijalista opšte medicine i dr Lidija Trajkov, doktor medicine.

Reizabran je i Nadzorni odbora Doma zdravlja u sastavu – predsednik Slavko Gligorov, diplomirani ekonomista i članovi – Dragan Radenkov, pravnik i Ivan Venev, knjigovodja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 802-1024x683.jpg

Odbornici SO Bosilegrad izabrali su i Komisiju za planove opštine Bosilegrad. Za predsednika Komisije izabran je Dragan Dimitrov, dipl. ing. gradjevine, a za članove Vladimir Stoimenov, dipl. ing, geodezije, Evtim Karadžov, dipl. ing. gradjevine i Mitko Rangelov, dipl. ing. gradjevine, svi ispred lokalne samouprave. Ispred Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za članove ove komisije su izabrani Dušan Momčilović, dipl. ing. arhitekture i Jasna Marčević, takodje dipl. ing. arhitekture.

Usvojeni su i poslovnik o radu SO Bosilegrad, kao i odluke o zapošljavanju teže zapošljivih lica, mreže osnovnih škola i predškolskih ustanova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 803-1024x683.jpg

Izvršen je i prvi rebalans budžeta opštine Bosilegrad, kao i prve izmene finansijskih planova Ustanov Centar kulture, Predškolske ustanove i Narodne biblioteke u Bosilegradu.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar