Anđela Delčev ostvarila plasman na Republičku smotru recitatora u Valjevu

Dimitrovgradska srednjoškolka Anđela Delčev, koja je recitovala pesmu „Balada za Romeo i Žulieta“ Hrista Foteva, osvojila je prvo mesto u kategoriji stariji uzrast na Okružnom takmičenju recitatora održanom 20. aprila u Babušnici. Delčeva je tako ostvarila plasman na Republičku smotru 18. maja u Valjevu.

Drugo mesto u istoj kategoriji pripalo je Lidiji Delčev koja je recitovala pesmu „Ta ljubav“ Žaka Prevera. Treće mesto zauzela je Ana Kirov pesmom „Carpe diem“ Elizabete Georgiev.

U kategoriji mlađeg uzrasta, učenici od 1. do 4. razreda, učenik osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada Veljku Stojanov bio je drugi sa pesmom „Maler“ Elizabete Georgiev.

Dimitrovgradski osnovci, takođe, su postigli zapažen rezultat i u kategoriji srednjeg uzrasta, učenici od 5. do 8. razreda. Treće mesto podelile su Helena Stojanov, koja je recitovala pesmu „Mojata pesen“ Elisavete Bagrjane i Petra Dimitrov, koja se je predstavila pesmom „Tri praseta i trinaesto prase“ Elizabete Georgiev.

Takmičare je ocenjivao žiri u sastavu Violeta Jović (književnica), Biljana Radenković (dramska umetnica i rediteljka) i Dušan Blagojević (filolog).

Okružnu smotru recitatora organizovala je Narodna biblioteka Babušnice. Na njoj je učestvovalo pedesetak najboljih recitatora iz Pirota, Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice.

A. Todorov

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar