a

Ambasadori Skat i Vlajkov u petak u Dimitrovgradu

Ambasadori Sjedinjenih Američkih Država i Republike Bugarske u Srbiji Kajl Rendolf Skat i Radko Vlajkov posetiće u petak, 31. maja Dimitrovgrad.
Ambasador Skat u Dimitrovgrad stiže u okviru šireg obilaska Jugoistočne Srbije, tokom koga će obići Niš, Pirot i Dimitrovgrad.

Portalu FAR je u službi protokola ambasade SAD u Beogradu rečeno da će Kajl Skat stići u Dimitrovgrad, posle posete Pirotu u popodnevnim časovima i razgovarati sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim.

Iz kabineta predsednika dimitrovgradske opštine je precizirano da u Dimitrovgrad stiže i bugarski ambasador Radko Vlajkov, koji će zajedno sa Skatom položiti vence na spomenik Vasila Levskog u centru grada. Kako je rečeno FAR-u, tokom susreta biće reči o lokalnim temama, ekonomskom razvoju Dimitrovgrada i pravima nacionalnih manjina.

Poseta Kajla Skata je prva poseta jednog američkog ambasadora u istoriji Dimitrovgrada.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Stefan Pavić / rs.usembassy.gov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar