Crveni krst Dimitrovgrad uručio priznanja višestrukim davaocima krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnog davalaštva krvi, Crveni krst Dimitrovgrad dodelio je priznanja višestrukim davaocima.

Humanim ljudima koji su krv dali 20, 35, 50, 75 odato je svojevrsno priznanje za dugogodišnje učestvovanje u akcijama davanja dragocene tečnosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 232-1024x683.jpg

Ova prigodna svečanost počela je minutom ćutanja čime je odata pošta preminulom Dimitru Stavrovu Mudri, istaknutom sportisti, sportskom radniku, novinaru i dugogodišnjem davaocu krvi. Stavrov je jedan od prvih vlasnika donorske kartice u Dimitrovgradu, a krv je dao 107 puta. U svojoj novinarskoj karijeri Dimitar Stavrov je bio dopisnik „Sportskog žurnala“, listova „Bratstvo“, „Sloboda“ i „Narodna novine“, a jedan je od koautora brošure o istorijatu fudbalu u Pirotskom okrugu. Bio je i saradnik portala FAR. Za nesebičnu humanost nagrađen je najvećom opštinskom nagradom na svečanoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad povodom dana grada.

This image has an empty alt attribute; its file name is 233-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 234-1024x683.jpg

U ime organizatora skupa prisutne su pozdravili predsednik lokalnog Crvenog krsta Nikola Jordanov, sekretar Vesna Todorov i predsednik opštine Vladica Dimitrov. Oni su višestrukim davaocima krvi poželeli dobro zdravlje, da nastave da budu humani, da se odazivaju akcijama i pomažu onima kojima je pomoć preko potrebna. Takođe, apelovali su na sve zdrave ljude da se priključe velikoj humanoj porodici dobrovoljnih davalaca krvi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 235-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 236-1024x683.jpg

Priznanja za pokazanu humanost dobili su Aco Ivanov za 75 puta datu krv, Dejan Botev za 50, Zoran Mladenov, Steva Ivanov, Saša Gigov, Slobodan Josifov, Ivica Kirov i Ivica Mladenov za 35 i Zoran Kocić, Zoran Đorđević i Goran Milanov za 20 puta datu dragocenu tečnost.

U izjavi za lokalne medije Aco Ivanov je rekao da je krv prvi put dao kao vojnik JNA davne 1979. godine. On je poručio mladima da se u što većem broju uključuju u dobrovoljne akcije davanja krvi, kako zbog svog, tako i zbog zdrvlja drugih ljudi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 237-1024x683.jpg

U Dimitrovgradu su od početka godine u organizaciji Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi iz Niša sprovedene tri akcije dobrovoljnog davanja krvi, a krv je dalo 81 građanin. Sledeća akcija biće održana 28. juna, na Vidovdan.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar