Na Gradini zapljenjeno 2000 paklica cigareta

Na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada carinici su u saradnji sa policijom 16. juna zaplenili više od 2.000 paklica cigareta, saopštila je Uprava Carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 315-1024x683.jpg

Prekršaj je otkiven kada je oko 21 čas za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen „fijat stilo“ bugarskih registarskih oznaka kojim je ka Nemačkoj putovalo četvoro državljana Bugarske.

U razgovoru sa carinskim službenicima 53-godišnji vozač i njegovo troje saputnika, 45-godišnja žena i dvojica 20-godišnjih mladića, rekli su da sa sobom ne nose ništa osim ličnih stvari.

Međutim, pregled vozila pokazao je da njihov prtljag sadrži uglavnom krijumčarene cigarete. Sakrivena roba, kamuflirana ličnim stvarima putnika, najpre je pronađena u torbama u gepeku. Kutije cigareta otkrivene su potom i u prostoru za rezervnu gumu, kao i u vozačevom sedištu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 316-1024x683.jpg

Kako navode iz Uprave Carina reč je o 1.120 paklica crvenog i plavog „marlbora“, 800 kutija cigareta marke „viktori“ i 100 paklica „davidova“, a procenjena vrednost zaplenjenih cigareta iznosi oko 5.500 evra, ali bi na „crnom“ tržištu u Nemačkoj bila barem dvostruko veća.

Izvor i foto: Uprava Carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar