RHMZ: Upozorenje na obilne pljuskove sa gradom

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u periodu od 19. do 25. juna očekuju se obilni pljuskovi sa gradom na području cele Srbije. Upozoravaju da su prognozirane vremenske pojave opasne i da mogu prouzrokovati materijalnu štetu.

Zadržaće se nestabilno i sparno, uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovljavati obilne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar, sa najmanjom verovatnoćom u petak. Količina padavine biće izuzetno neujednačena, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Izdato je i upozorenje za jug Banata, naročito na teritoriji Banatski Karlovac i Vršac, na jake pljuskove sa grmljavinom sa količinom padavina od 20 do 30 mm lokalno i više.

Teodora Petrov (Izvor: RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar