a

Saobraćajna kontrola u zonama škola tokom septembra

Sa početkom nove školske godine patrole saobraćajne policije i školski policajci dežuraju ispred škola. a iz MUP-a Srbije ističu da će tokom septembra policajci dežurati u zonama škola gde je ograničenje 30 kilometara na čas. Ujedno se apeluje na vozače i pešake da budu maksimalno oprezni, a roditeljima se savetuje da svojim primerom učenicima pokažu kako se bezbedno može stići do škole, jer su oni najbolji primer u saobraćaju.

Prema statističkim podacima, od početka godine nastradalo je čak šestoro dece, jer nisu bila vezana sigurnosnim pojasom, a preko 70 odsto putnika se ne vezuje na zadnjem sedištu.

Kako je najavljeno iz MUP-a, sobraćajna policija vršiće kontrolu u zonama škola sa akcentom na kontrolu brzine kretanja, kontrolu načina prevoženja dece u automobilima i kontrolu prekršaja nepropuštanja pešaka”.

Inače, ove godine u prvi razred je krenulo 64.000 đaka prvaka.

P. Videnov (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar