a

Babušnica obeležila Dan opštine

Prigodnom svečanošću na platou ispred bazena, opština Babušnica obeležila je 6. septembar, dan kada je pre 75 godina oslobođena od fašizma i dan koji obeležava kao Dan opštine.
Goste i građane pozdravila je predsednica opštine Slađana Nikolić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 108-683x1024.jpg

Kako je za „Far“ rekao Ivan Takov, opštinski većnik iz sela Zvonci, ona je posle pozdravne reči govorila o aktivnostima koje je opštinsko rukovodstvo preduzelo na planu poboljšanja života u ovoj opštini tokom ove godine, kao i tome šta će uraditi do sledećeg Dana opštine.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti i zvanice, medju kojima predstavnici opštine Rosoman iz Republike Severne Makedonije, Trna i Kostinbroda iz Republike Bugarske, predstavnici Cerknice, pobratmljene opštine iz Slovenije, kao i delegacije susedenih opština Pirot, Dimitrovrad, Bela Palanka, Vlasotince i Crna Trava.

Svečanosti povodom Dana opštine Babušnica takođe je prisustvovao i Ilija Bondžolov, konzul Republike Bugarske u Nišu.

S. Aleksić

Foto: KIC Zvonci – Babušnica

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar