EU podrška izgradnji sistema za vodosnabdevanje u Bosilegradu

Uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Republike Srbije u Bosilegradu su u toku radovi na završetku izgradnje sistema za vodosnabdevanje koji će stanovništvu opštine omogućiti snabdevanje kvalitetnom vodom za piće. Troškove radova od 310.000 evra, koji podrazumevaju izgradnju više od sedam kilometara cevovoda i osposobljavanje sistema za vodosnabdevanje „Roda“, finansirale su podjednako EU preko programa EU PRO i Vlada Republike Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 395-1024x683.jpg

„Izgradnjom vodovoda rešićemo naš dugogodišnji problem sa stabilnim snabdevanjem vodom, i više od 4.500 ljudi koji žive u naselju Dobri dol i selima Rajčilovci, Radičevci I Mlekominci imaće kvalitetnu vodu za piće, uz smanjenje gubitaka u sistemu vodosnabdevanja“, rekao je Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad koja učestvuje u finansiranju projekta sa 9.300 evra.

Kroz aktivnosti dobrog upravljanja koje se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske, uspostaviće se efikasan sistem za obračun i merenje kapaciteta i distribucije vode.

This image has an empty alt attribute; its file name is 396-1024x683.jpg

Izvođač radova je grupa koju čine Javno preduzeće za komunalije i usluge „Usluga“ iz Bosilegrada i „Hidrokomerc“ iz Lučana, koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Bosilegrad, dok je rok za završetak 280 dana.

Projekat Završetka izgradnje sistema za vodosnabdevanje Bosilegrada finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Кomplementarne aktivnosti projekta koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja sprovode se u saradnji sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog
okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Izvor i foto: EU PRO

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar