a

VIDEO: Festival duvačkih orkestara “Caribrod” po treći put u Dimitrovgradu

Sve je spremno za 3. festival duvačkih orkestara “Caribrod”, koji će biti održan od 31. oktobra do 3. novembra u Dimitrovgradu. Ovo je za FAR izjavio Nebojša Videnov, direktor festivala.

Muzički događaj okupiće 4 orkestra iz 3 države, a festival će biti otvoren u četvrtak 31. oktobra u 19:00 sati, kada će u sali Centra za kulturu nastupiti duvački orkestar Botevgrad iz Bugarske.

Festival organizuju Udruženje Caribrođana u Beogradu „Pametnik“ i Centar za kulturu uz podršku opštine Dimitrovgrad.

Detaljnije o festivalu u izjavi Nebojše Videnova.

Novinar: Petar Videnov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portala FAR
oktobar 2019

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar