a

Košarkaši „Dimitrovgrada“ pobedili „Jastrebac“ sa 71:55

Košarkaši „Dimitrovgrada“ zabeležili su pobedu nad ekipom „Jastrepca“ iz Aleksinca rezultatom 71:55 (23:11, 12:16, 22:13, 14:15). Susret 5. kola Prve muške regionalne košarkaške lige Istok igran je sinoć u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 240-1024x683.jpg

Dimitrovgradski klub je u dosadašnjem delu prvenstva ostvario dve pobede i tri poraza i trenutno se nalazi na 8. mestu na tabeli. Jastrebac je jedini tim u ligi koji u prvih pet kola nije uspeo da upiše nijedan trijumf.

This image has an empty alt attribute; its file name is 241-1024x683.jpg

U narednom kolu izabranici trenera Bojana Jovanovića putuju u Niš gde će odmeriti snage sa istoimenim timom. Utakmica je na programu sledećeg vikenda.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar