a

Bosilegradska osnovna škola obeležila Svetski dan nauke

Učenici osnovne škole “Georgi Dimitrov“ u Bosilegradu zajedno sa nastavnicima, danas su u Centru za kulturu priredili prigodan program povodom obeležavanja Svetskog dana nauke.

This image has an empty alt attribute; its file name is 626-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 627-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 628-1024x683.jpg

Učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda za svoje drugare i nastavnike kroz video prezentacije i skečeve pokušali su da dotaknu značaj nauke i tehnologije za razvoj savremenog društva.

This image has an empty alt attribute; its file name is 629-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 630-1024x683.jpg

U Srbiji je Svetski dan nauke prvi put obeležen 2011. godine, a iste godine pored ovog datuma, koji Republika Srbija obeležava kao članica UNESCO-a, odlukom Vlade, ustanovljen i nacionalni Dan nauke, 10. jul – dan rođenja Nikole Tesle.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar