Fotografija snimatelja FAR-a Stefana Pavića na prestižnom veb-sajtu “Flickr”

Fotografija koju je zabeležio snimatelj FAR-a Stefan Pavić, a na kojoj je portret Save iz Dimitrovgrada, uvrštena je među najbolje za 2019. godinu na poznatom američkom veb-sajtu “Flickr”.

Ovaj renomirani sajt svake godine bira najbolje fotografije koje su fotografi iz celog sveta snimili, a Pavić je portret svog sugrađanina zabeležio nedavno, prolazeći pored njegovog dvorišta.

“Sve je krenulo od toga da je on hteo da mi pokaže oronuli krov i plafon svoje kuće, koja je nekada bila konak u tadašnjem Caribrodu. Kada je seo na krevet i podigao glavu da mi pokaže krov, svetlost je pala na njegovo lice i za mene je to bio neverovatan prizor koji sam hteo da zabeležim. Zadovoljstvo mi je i čast što se baš moja fotografija našla na ovom poznatom sajtu” – rekao je za portal FAR Pavić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 384-1024x683.jpg

Mladi fotograf i snimatelj FAR-a je dobitnik mnogih nagrada, a njegove fotografije mogle su se videti na samostalnim i kolektivnim izložbama u Dimitrovgradu, Pirotu, Nišu, Beogradu, Varni i drugim gradovima. Pavić je početkom godine osvojio treće mesto na konkursu “(Ne)briga o kulturnom nasleđu” u Pirotu. Najviše se zanima za dokumentarnu, portretnu i uličnu fotografiju. Svi zainteresovani njegov rad mogu pratiti na fejsbuk stranici – Dimitrovgrad neje samo Pametnikat i Balkanska ulica i instagram profilu – Pavic.Stefan.

“Flickr” je veb-sajt koji služi kao servis za skladištenje slika i videa onlajn zajednice. Napravljen je od strane “Ludicorp” kompanije 2004. godine. “Flickr” ima 87 miliona registrovanih korisnika, dok se dnevno postavi oko 3.5 miliona slika. Kako je u pitanju popularan veb-sajt među korisnicima koji postavljaju lične fotografije, servis je dosta korišćen među blogerima kao ostava za fotografije.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić / Andrijana Spasov

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Latest comment
  • Sava ima ime i prezime i za vas neje Sava.

Ostavi komentar