a

Fotografija snimatelja FAR-a Stefana Pavića na prestižnom veb-sajtu “Flickr”

Fotografija koju je zabeležio snimatelj FAR-a Stefan Pavić, a na kojoj je portret Save iz Dimitrovgrada, uvrštena je među najbolje za 2019. godinu na poznatom američkom veb-sajtu “Flickr”.

Ovaj renomirani sajt svake godine bira najbolje fotografije koje su fotografi iz celog sveta snimili, a Pavić je portret svog sugrađanina zabeležio nedavno, prolazeći pored njegovog dvorišta.

“Sve je krenulo od toga da je on hteo da mi pokaže oronuli krov i plafon svoje kuće, koja je nekada bila konak u tadašnjem Caribrodu. Kada je seo na krevet i podigao glavu da mi pokaže krov, svetlost je pala na njegovo lice i za mene je to bio neverovatan prizor koji sam hteo da zabeležim. Zadovoljstvo mi je i čast što se baš moja fotografija našla na ovom poznatom sajtu” – rekao je za portal FAR Pavić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 384-1024x683.jpg

Mladi fotograf i snimatelj FAR-a je dobitnik mnogih nagrada, a njegove fotografije mogle su se videti na samostalnim i kolektivnim izložbama u Dimitrovgradu, Pirotu, Nišu, Beogradu, Varni i drugim gradovima. Pavić je početkom godine osvojio treće mesto na konkursu “(Ne)briga o kulturnom nasleđu” u Pirotu. Najviše se zanima za dokumentarnu, portretnu i uličnu fotografiju. Svi zainteresovani njegov rad mogu pratiti na fejsbuk stranici – Dimitrovgrad neje samo Pametnikat i Balkanska ulica i instagram profilu – Pavic.Stefan.

“Flickr” je veb-sajt koji služi kao servis za skladištenje slika i videa onlajn zajednice. Napravljen je od strane “Ludicorp” kompanije 2004. godine. “Flickr” ima 87 miliona registrovanih korisnika, dok se dnevno postavi oko 3.5 miliona slika. Kako je u pitanju popularan veb-sajt među korisnicima koji postavljaju lične fotografije, servis je dosta korišćen među blogerima kao ostava za fotografije.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić / Andrijana Spasov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Latest comment
  • Sava ima ime i prezime i za vas neje Sava.

Ostavi komentar