a

Još jedna godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca “Dimitrovgrad”

Dvadesetak članova Udruženja likovnih stvaralaca “Dimitrovgrad” predstavilo je sinoć u galeriji “Metodi Meta Petrov” svoju 23. godišnju izložbu. Ljubitelji likovne umetnosti mogu da vide 70-ak umetničkih dela rađenih različitim tehnikama – ulja na platnu. grafike, crteže i skulpture, kao i fotografije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 541-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 542-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 543-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 544-683x1024.jpg

Zoran Andonov, upravnik dimitrovgradske galerije, pozdravio je umetnike i sve prisutne, istakavši da su se, nakon jedne godine pauze, vratili bogatiji sa novim mladim članovima, koji su izrazili želju da nastave da se bave umetnošću i produže duh i tradiciju likovnog stvaralaštva koji Dimitrovgrad gaji godinama. Posebno je pozdravio počasnog člana udruženja, gospođu Kolarov iz Sofije, koja je specijalno došla zbog ovog događaja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 545-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 546-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 547-1024x683.jpg

“Ovo je moja deveta grupna izložba slika, mozaika i grafika. Ovog puta sam učestvovala sa pet slika na kojima sam se konkretno bavila oslikavanjem polarne svetlosti poznate pod nazivom ‘aurora borealis’. U izradi pejzaža sam koristila kombinovanu tehniku sa dosta grubog materijala poput stakla u kombinaciji sa uljem” – kazala je za portal FAR Nikoleta Zdravkov, članica udruženja i student Fakulteta umetnosti u Nišu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 548-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 549-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 550-683x1024.jpg

Ivo Tomov je rekao da se fotografijom bavi već godinu dana i da ga je u tajne fotografije uveo Stefan Pavić, snimatelj i fotograf Internet Portala FAR.

“Na ovoj postavci smo zajedno sa Pavićem izložili osam fotografija. Najviše fotografišem uličnu, crno-belu fotografiju i pejzaže” – dodao je on.

Stefan Pavić je istakao da je veoma zadovoljan izložbom, a takođe i pozitivnim komentarima na njegove fotografije.

“Izložio sam 4 svoja rada iz serije senke i siluete. Trudio sam se da budu što jednostavnije bez puno elemenata. Kada fotografišem senke i siluete, bukvalno isključujem boje i fokusiram se na svetlo i kompoziciju” – kazao je Pavić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 551-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 552-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 553-683x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 554-1024x683.jpg

Posetioci će moći da ovu izložbu pogledaju do kraja januara 2020. godine. Postavka obuhvata dela Vesne Nikolov, Tonija Slagala, Ane Stojanović, Zorana Lozeva, Novice Aleksova, Samante Mihailović, Vidojka Petrova, Slavče Arsenova, Dragana Stratijeva, Cvetana Kamenova, Ivice Nikolova, Tanje Đorđević, Dejana Dimitrova, Ive Tomova, Stefana Pavića, Nikolete Zdravkov, Asie Kolarove i Emine Ivanov.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar