a

U novogodišnjoj noći bez snega

Osim u planinskim predelima u novogodišnjoj noći ne očekuju se padavine i ledena kiša, najavljeno je na sajtu Republičko-hidrometeorološkog zavoda. U RHMZ-u kažu da se hladan vazduh koji je zahvatio Srbiju povlači na sever Evrope, a iz zapadnih krajeva stiže malo topliji, pa će temperatura u prvim danima Nove 2020. godine biti iznad proseka za ovaj period godine.

U novogodišnjoj noći jutarnja temperatura od -2 do 2 stepena. Prva tri dana Nove godine smenjivaće se oblaci i sunčani intervali, biće prohladno i suvo sa najvišom dnevnom temperaturom od 2 do 8 stepeni.

U periodu od 4. do 8. januara biće oblačno i suvo vreme, jedino se krajem sedmice očekuje prolazno naoblačenje sa malo snega.

Sinoptičari najavljuju novu snežnu epizoda od 10. do 15. januara, a veči izgledi za snežne padavine očekuju se posle 20. januara.

T. Petrov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar