a
 

AMSS: Upozorenje vozačima na ledenu kišu

Auto-moto Savez Srbije je jutros upozorio vozače da je na severu i istoku zemlje najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno za saobraćaj, saopštava agencija Beta.

Ukoliko pada ledena kiša, treba usporiti, držati što veće rastojanje medju vozilma, a ako je kolovoz previše klizav, treba prekinuti putovanje, vozilo treba parkirati na bezbednom mestu, kraj puta, i sačekati da se stanje poboljša, ukazao je AMSS.

Zbog snega koji je padao prethodnih dana, saobraćaj je na pojedinim putevima usporen, a otežan je u planinama.

Preduzeće “Putevi Srbije” je jutros saopštilo da su neprohodni samo putevi Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica, i Ivanjica/Novi Pazar-Odvraćenica-Preko Brdo.

Po informacijama Štaba Zimske službe “Puteva Srbije” kretanje šlepera i kamiona s prikolicom je zabranjeno na putevima Ivanjica/Novi Pazar (Javor)-Sjenica, Valjevo-Šabac-Koceljeva, Granični prelaz Trbušnica-Šepak-Loznica-Osečina-Valjevo, Korenita-Krupanj, Debrc-Banjani-Ub-Osečina-Ljubovija Valjevo-Užice (Debelo brdo), Valjevo-Lelić-Požega, Užice (Debelo Brdo)-Rogačica-Bajina bašta-Kaluđerske bare-Kremna, Jošanička Banja-Kopaonik, Vrnjci-Vrnjačka Banja-Brus-Razbojna, Ivanjica/Užice-Kokin Brod, Užice-Karan-Kosjerić-Požega, Kaluđerske Bare-Mitrovac-Zaovine, Kopaonik-Rudnica Kruševac/Novi Pazar-Kopaonik.

Po podacima Uprave Granične policije Srbije, na prelazak granice se na putničkim terminalima čeka do 30 minuta.

Visina snežnog pokrivača prema podacima sa pojedinih glavnih meteoroloških i običnih klimatoloških stanica:

Stara planina – Babin zub 55 cm

Kopaonik 50 cm

Crni vrh 20 cm

Niš 17 cm

Babušnica 15 cm

Zlatibor 14 cm

Požega 12 cm

Dimitrovgrad 11 cm

Izvor: Beta/RHMZ

Foto: Petar Videnov

 

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar