a
 

U Srbiji ledeni dani do 1. marta – Snežne padavine zahvatile i Bugarsku

Ledeni talas koji je zahvatio Srbiju zadržaće se do 1. marta.

Meteorolozi za danas najavljuju oblačno i veoma hladno vreme, mestimično sa snegom. Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti nula stepeni.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije upozoravaju na ledene dane do četvrtka. U jutarnjim satima umeren i jak mraz od -12 do -4 stepena, a najviša dnevna temperatura kretaće se od -6 do -2 stepena. Očekuje se stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača na severu zemlje od 5 do 10 cm, u ostalim predelima od 10 do 20 cm, a na planinama lokalno i više.

Iz Auto-moto Saveza Srbije upozoravaju vozače da zbog mraza i snega na kolovozu budu maksimalno oprezni i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Snežne padavine zahvatile su i susednu Bugarsku.

P. Videnov (izvor: RHMZ/AMSS)

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar