a

Počelo prijavljivanje za manifestaciju “Plivanje za Časni Bogojavljenski krst”

Od danas do 14. januara obavlja se prijavljivanje zainteresovanih plivača koji žele da učestvuju u tradicionalnoj 5. po redu manifestaciji “Plivanje za Časni Bogojavljenski krst” koja će biti održana 19. januara u Dimitrovgradu. Prijave se mogu podneti lično u prostorijama Sportsko turističkog centra Caribrod, kao i na fejsbuk stranici ove ustanove, a isto tako i na telefon 361-124, kao i elektronskim putem na mejl [email protected]

Plivanju za Časni krst prethodiće liturgija u crkvi “Rođenja Presvete Bogorodice”, koja je zakazana za 08:00 časova. Litija od ovog duhovnog hrama do dvomostovlja je u 10:30 sati, a pola sata kasnije je centralni događaj – plivanje za Bogojavljenski krst.

This image has an empty alt attribute; its file name is 37-1-1024x683.jpg

Manifestaciju organizuju Ustanova za sport i turizam Sportsko turistički centar Caribrod, Crkvena opština Dimitrovgrad i Sportski savez Caribrod. Pokrovitelj događaja je opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar