a

Otvoren konkurs (Ne)briga o kulturnom nasleđu

Muzej Ponišavlja Pirot i ove godine organizuje 17. po redu konkurs pod nazivom (Ne)briga o kulturnom nasleđu.

Ovaj tradicionalni konkurs za najbolje fotografije skreće pažnju na problem zanemarivanja objekata od kulturnog i istorijskog značaja, ali i na potrebu brige o njima. Kao i prethodnih godina, prispele fotografije dobiće svoje mesto na izložbi u Galeriji Muzeja Ponišavlja, a stručni žiri odabraće i najbolje radove, čiji će autori biti nagrađeni.

Podsetimo, među najuspešnije fotografije u okviru prošlogodišnjeg konkursa našla se i fotografija mladog umetnika i snimatelja FAR-a Stefana Pavića, koji je osvojio treće mesto na konkursu.

Zainteresovani umetnici za ovogosišnji konkurs mogu poslati jednu ili više autorskih fotografija u JPG formatu, snimljenih foto-aparatom ili mobilnim telefonom, na e-mail adresu [email protected] Uz radove je potrebno dostaviti i ime i prezime autora, broj telefona i naziv fotografije, a rok za slanje je 15. februar.

Dodatne informacije na zvaničnom sajtu Muzeja Ponišavlja, kao i na broj telefona 010/21-00-850.

Teodora Petrov (izvor: Muzej Ponišavlja Pirot)

Foto: pixabay.com / Andrijana Spasov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar