a

U petak redovna sednica SO Bosilegrad

Predsednik Skupštine opštine Bosilegrad Slavčo Vladimirov zakazao je u petak, 6. marta 26. redovnu sednicu lokalnog parlamenta.

Odbornici će razmatrati predloge odluka o obrazovanju i imenovanju Izborne komisije Opštine Bosilegrad, o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta i o usvajanju Operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda na teritoriji opštine.

Odbornici će se izjasniti po pitanju prestanka mandata direktora Centra kulture „Bosilegrad“, a zatim će biti imenovan direktor ove ustanove.
Očekuje se da na sednici bude imenovan savetnik pacijenata za opštinu Bosilegrad.

Na zasedanjui odbornici će dati saglasnost na izmenu Finansijskog plana Doma zdravlja u Bosilegradu, kao i saglasnost na prvu izmenu finansijskog plana Opštinske uprave za 2020. godinu.

Sednica počinje u 14:15 sati, a direktno će je prenositi Radio Bosilegrad.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Kroijf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar