a

Predstavljene rukotvorine Todorke Nikolov u dimitrovgradskoj biblioteci

Povodom Dana žena, u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” otvorena je izložba rukotvorina Todorke Nikolov. Ovo je njena četvrta postavka na kojoj predstavlja domaću radinost izrađenu sopstvenim kreativnm radom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 153-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 154-1024x683.jpg

Pre otvaranja postavke, prisutni su imali priliku da pogledaju film snimljen 2013. godine o radu ove autorke, koja još uvek neguje stare zanate u Dimitrovgradu.

Albena Milev, organizator kulturnih događaja, pozdravila je sve prisutne i ukratko ispričala o stvaralačkom radu Nikolove. O filmu i o svojim radovima govorila je i sama autorka, a goste su pozdravile i direktorka ove ustanove Jasminka Mančev i rukovodilac Zavičajne muzejske zbirke Vesna Nikolov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 155-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 156-1024x683.jpg

“Ja se ovim poslom bavim od svoje osme godine, koristim skoro svaki dan i uživam u tome. Ovde je izložen samo mali deo mojih ručnih radova – džemperi, šustikle, stolnjaci, heklane kape. Iako se ovaj rad danas ne ceni kao pre, još uvek imam porudžbine i ljudi su zainteresovani za moje rukotvorine” – rekla je za portal FAR Todorka Nikolov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 157-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 158-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 159-1024x683.jpg

U biblioteci je izloženo 30 eksponata i 20 fotografija sa radovima Nikolove. Svi zainteresovani moći će i narednih dana da pogledaju ovu izložbu, koju su organizovale Narodna biblioteka i Zavičajna muzejska zbirka.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar