a

Stižu sunce i topliji dani

Nakon kraćeg snežnog talasa koji je posebno zahvatio istočne i jugoistočne krajeve Srbije, oblačni sistem premešta se ka istoku, pa će padavine ovog prepodneva u većem delu zemlje prestati, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Tokom dana u većini krajeva biće pretežno sunčano, na jugu i istoku ujutro i pre podne umereno i potpuno oblačno uz postepeno razvedravanje i uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najviša temperatura od 4 na jugu i jugoistoku do 12 stepeni na severozapadu Srbije.

U petak ponegde na jugu i jugoistoku slab mraz. Tokom dana sunčano i malo toplije. Jutarnja temperatura od -4 do 3, a maksimalna dnevna u intervalu od 8 do 14 stepeni.

Za subotu meteorolozi najavjuju slab prizemni mraz, a tokom dana sunčano vreme sa temperaturom od 10 do 16 stepeni. U nedelju toplije za 2 do 3 stepena.

Prema zvaničnoj prognozi, u periodu od 6. do 10. aprila biće sunčano i toplije.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar