Vladica Dimitrov: Nalaz testirane osobe na COVID-19 negativan, epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra

Nalaz testirane osobe na koronavirus negativan, epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra. Rigorozne mere Opštinskog štaba dale rezultate, oprez i dalje preko potreban. Zabrana kretanja nije kršena. Nastavlja se podela maski za građanstvo. Putevi na teritoriji opštine prohodni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 30-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 31-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je dobra, a nalaz testirane osobe na koronavirus je negativan. Većina ljudi poštuje preporuke, a rigorozne mere Opštinskog štaba su dale rezultate. Najbolja mera sprečavanja širenja COVID-19 je kućna izolacija i socijalno distanciranje. Ovo je konstantovano na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 32-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 33-1024x683.jpg

Komandant Štaba Vladica Dimitrov kaže da je lokalna samouprava obezbedila oko 6000 maski, kako za zaposlene radnike, tako i za građanstvo. Prema njegovim rečima maske su već podeljene meštanima naselja Kasarine, Satelit i Strošena češma, a od sutra, kako kaže, uslediće podela stanovnicima Balkanske i okoline, a zatim će se nastaviti prema Železničkoj stanici i prigradskim naseljima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 34-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 35-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da Javno preduzeće “Komunalac” zbog snežnih padavina ne radi dezinfekciju u gradu, ali da su mašine tog preduzeća stacionirane u južnom delu opštine, tačnije u delu Barja i Borova, gde visina snega dostiže i do 35 cm. Kako kaže, to ne predstavlja neki problem jer se sneg na tom području postepeno topi i tvrdi da su svi putevi na teritoriji opštine prohodni.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar