a

Krizni štab: Od 4. maja počinju da rade kafane, od danas otvoreni parkovi

Prema odluci Kriznog štaba od danas, 28. aprila, otvaraju se parkovi i šetališta, takođe su dozvoljeni treninzi na otvorenom, saopštio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Od 4. maja omogućava se gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu uz zabranu korišćenja klima uređaja, naveo je Tiodorović i dodao da će tada početi drumski i železnički međugradski saobraćaj. Tada počinju da rade i restorani i kafići.

Tiodorović je saopštio da od 8. maja mogu početi sa radom tržni centri, a od 11. maja počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama.

Od 18. maja avio-prevoz će biti moguć prema preporukama svetskih i evropskih agencija, rekao je Branislav Tiodorović.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: covid-19.rs

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar