Vladica Dimitrov: Pojedini okolni gradovi žarišta koronavirusa, bez preke potrebe ne odlaziti tamo

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu zadovoljavajuća, nema novih uzorkovanih osoba na COVID-19. Okolni gradovi Babušnica, Vlasotince, Negotin žarišta koronavirusa, komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov poziva na oprez. Posle prvomajskih praznika većina mera će biti relaksirane, socijalna distanca i nošenje maski i dalje ostaju na snazi. Počele sa radom kladionice, frizerski i kozmetički saloni, komunalna inspekcija kontroliše njihov rad. Nova smena u Domu za stare od nedelje, radnici se testiraju danas i sutra. Svi penzioneri sa primanjima manjim od 30.000 dinara dobiće svoje pakete, distribucija od sutra do druge polovine maja. Privredni subjekti da iskoriste pomoć Vlade kako bi povećali plate svojim zaposlenima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 453-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 454-1024x683.jpg

Na današnjoj telefonskoj sednici Opštisnkog štaba za vanredne situacije konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu zadovoljavajuća, a da u Domu zdravlja nije bilo novih uzorkovanih lica na COVID-19. Iz Štaba apeluju na građane da u pojedine okolne gradove koji su žarišta koronavirusa poput Babušnice, Vlasotinca i Negotina ne treba putovati bez preke potrebe, a u slučaju da to učine treba da budu maksimalno oprezni i da se striktno pridržavaju svih mera zaštite.

Komandant Štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da će posle prvomajskih praznika većina mera biti relaksirane, ali da će građani morati da se navikavaju na život sa maskama i socijalnom distancom do trenutka dok se ne pronađe vakcina protiv koronavirsa. Dimitrov i dalje apeluje na oprez kod svakog pojedinca, jer, kako kaže, štiteći sebe, štitimo celokupnu društvenu zajednicu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 455-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 456-1024x683.jpg

Opštinski štab je juče doneo naredbu koja omogućava nastavak rada kladionicama, frizerskim i kozmetičkim salononima u gradu. Naredba je danas stupila na snagu, a prema rečima Dimitrova, komunalni redari i inspekcija kontrolišu njihov rad, a biće im pružena i određena pomoć kako bi zadovoljili sve mere zaštite propisane od strane Vlade Srbije.

Komandant Opštinskog štaba ističe da je stanje u dimitrovgradskom Domu za stare stabilno, što je, kako kaže, jako bitno, imajući u vidu da su ove ustanove označene kao kritične tačke u epidemiji. Dimitrov kaže da se u nedelju, 3. maja, u tom domu menja smena, a da će radnici, koji od tog dana počinju svoju smenu, biti testirani na COVID-19 danas i sutra u Domu zdravlja i biti u kućnoj izolaciji do pomenutog datuma.

This image has an empty alt attribute; its file name is 457-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 458-1024x683.jpg

Od sutra će krenuti i podela prvog kontingenta paketa hrane i higijene penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara, koja će, prema rečima Dimitrova, trajati do druge polovine maja. On navodi, da će svako od penzionera dobiti svoj paket, kao i da nema potrebe da pozivaju Centar za socijalni rad i Opštinu Dimitrovgrad za informacije. Dimitrov apeluje na sve građane koji su u mogućnosti, kao i na privredne subjekte da pomognu lokalnoj samoupravi u pravljenju paketa za najstarije sugrađane.

Dimitrov je apelovao i na određene privredne subjekte na teritoriji opštine koji su se prijavili za pomoć od strane Vlade, da ta sredstva ne koriste samo za sebe, već da, kako kaže, iskoriste na način da povećaju plate svojim zaposlenima.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar