a

VIDEO: Prijem za učesnice takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” kod predsednika opštine Dimitrovgrad

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov priredio je prijem za učesnice takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” koje će se emitovati na TV Prva, a održati u Vranju ove godine.

Mlade takmičarke Marija Georgiev, Helena Stojanov, Selena Mladenović, Petra Dimitrov i Una Petrov će u konkurenciji 25 gradova i opština nastupiti u ritmu Češke, sa kompozicijom “I Stand”, kojom je Republika Češka učestvovala na Evroviziji 2016. godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 38-1024x683.jpg

“Srbija u ritmu Evrope” je najveće dečje muzičko nadmetanje u zemlji, namenjeno takmičarima uzrasta od 12 do 20 godina koji imaju talenat za pevanje i ples, a oni predstavljaju jednu od zemalja koje im dodeli organizator. Podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Tačan termin održavanja takmičenja još uvek nije utvrđen, jer su sve aktivnosti prolongirane zbog epidemije koronavirusa.

Mlade pevačice i plesačice su bile pune optimizma i pozvale sve Dimitrovgrađane da glasaju za njih, a njihovo učešće podržali su opština Dimitrovgrad i Sportsko turistički centar “Caribrod”.

Predsednik opštine Vladica Dimitrov je poželeo učenicama takmičenja što bolji plasman i zahvalio se na poklonu koji su mu deca uručila – fotografiju njih pet ispred Centra za kulturu. Dimitrov je rekao da je to već sada jedna od najlepših razglednica Dimitrovgrada.

Pogledajte šta je ekipa FAR-a zabeležila na prijemu i šta o ovom takmičenju kažu Marija Georgiev i predsednik opštine.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jun 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar