a

U utorak u Srbiji kišovito, od srede više sunca, temperatura u postepenom porastu

U utorak u Srbiji oblačno, vetrovito i sveže, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine. Iz RHMZ-a upozoravaju da se lokalno očekuju i obilnije padavine, naročito u centralnim i južnim krajevima. Najviša temperatura od 18 do 25 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi, od srede više sunca i malo toplije. Jutarnja temperatura od 13 do 18, a maksimalna dnevna u intervalu od 23 do 27 stepeni.

Sinoptičari za četvrtak najavljuju pretežno sunčano i još toplije vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 29 stepeni.

U petak pretežno sunčano, uz lokalni razvoj oblačnosti. Ponegde kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 26 do 30 stepeni.

U periodu od 27. juna do 1. jula preovlađivaće pretežno sunčano vreme. Za vikend i u ponedeljak lokalni razvoj oblačnosti. Samo ponegde su mogući kratkotrajni pljuskovi.

P. Videnov (RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar