a

VIDEO: Još jedan krug mladosti u Dimitrovgradu – Tradicionalna šetnja velikih maturanata

Ponovo, po ko zna koji put, Dimitrovgrad će imati najrečitiji dokaz da je život najžilavija i najmasovnija pojava, a mladost vreme kome je nada prirođena i zato je za većinu ljudi najlepše životno doba.

To su mu priredili maturanti Gimnazije, njih 50, svojom tradicionalnom šetnjom.

Obučeni onako kako misle da je najlepše, prošetali su pred svojim roditeljima, nastavnicima i profesorima i pred svojim sugrađanima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 365-1024x683.jpg

Šetali su od svoje škole glavnom gradskom ulicom sa svojim nadama i željama, sa drugarstvom koje nose sa sobom i bezbrižnošću na koju imaju pravo. Tako su proširili svoj uspeh i svoje zadovoljstvo na ceo grad.

Bio je to novi krug mladosti i energije koji oni daruju, pre ulaska na proslavu koja se pak više nego sama matura nosi kao uspomena za ceo život.

Večeras su to učinili veliki maturanti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 366-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 367-1024x683.jpg

Dok su oni šetali i širili veselost kroz ceo grad, taj isti grad treba da rasmisli što ih je sve manje, iz godine u godinu i iz kruga u krug i da im pomogne da kada okrenu pun krug i učine sve što su hteli sa svojom mladošću, ponovo dođu na mesto sa koga su krenuli i upravo oni omoguće nekim budućim ljudima, neku buduću matursku šetnju, koja će ići na isti način kao i njihova. Krug po krug…

Okom kamere FAR-a zabeležena je atmosfera.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj i foto: Stefan Pavić / Mikica Kostov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videonov
Produkcija: FAR TV
jun 2020

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar