Zaharijev: U Bosilegradu situacija nepromenjena i pacijenti sa upalom pluća negativni na PCR test

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Bosilegrad nepromenjena, nema novih slučajeva, rekao je za FAR predsednik opštine Vladimir Zaharijev. Od početka epidemije na koronavirus je pozitivno ukupno 6 pacijenata, međutim samo 2 su boravila u Bosilegradu.

Zaharijev je rekao da je u Domu zdravlja u Bosilegradu zabeleženo 6 osoba sa upalom pluća, ali da je PCR test pokazao da su negativni na koronavirus. On je dodao da građani Bosilegrada poštuju mere i da nose maske.

Takođe je kazao da kafići i ugostiteljski objekti rade do 23:00 časova, a prodavnice do 22:00. Od stupanja na snagu novih mera Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i u Bosilegradu će se nositi maske na otvorenom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 231-1024x683.jpg

Inače, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić je kazala za RTS da na području tog grada ima 194 osoba sa bronho pneumonijama, da je njih 46 na respiratorima, kao i da se najteži slučajevi upućuju u KC Niš.

“Maksimalni broj pacijenata je u subotu bio 330, juče 271. Malo smo se i bolje organizovali. Napravili smo još jednu laboratoriju i imamo ih dve. Nadamo se da ćemo sutra dobiti pokretni rendgen aparat koji će nam omogućiti da kontrolne radiološke preglede radimo u kovid bolnici, da rasteretimo kovid ambulantu u kojoj ima i preko 200 radioloških pregleda” – navela je Antić.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Vladimir Krojf Zahariev
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar