a

Zaharijev: U Bosilegradu situacija nepromenjena i pacijenti sa upalom pluća negativni na PCR test

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Bosilegrad nepromenjena, nema novih slučajeva, rekao je za FAR predsednik opštine Vladimir Zaharijev. Od početka epidemije na koronavirus je pozitivno ukupno 6 pacijenata, međutim samo 2 su boravila u Bosilegradu.

Zaharijev je rekao da je u Domu zdravlja u Bosilegradu zabeleženo 6 osoba sa upalom pluća, ali da je PCR test pokazao da su negativni na koronavirus. On je dodao da građani Bosilegrada poštuju mere i da nose maske.

Takođe je kazao da kafići i ugostiteljski objekti rade do 23:00 časova, a prodavnice do 22:00. Od stupanja na snagu novih mera Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i u Bosilegradu će se nositi maske na otvorenom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 231-1024x683.jpg

Inače, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić je kazala za RTS da na području tog grada ima 194 osoba sa bronho pneumonijama, da je njih 46 na respiratorima, kao i da se najteži slučajevi upućuju u KC Niš.

“Maksimalni broj pacijenata je u subotu bio 330, juče 271. Malo smo se i bolje organizovali. Napravili smo još jednu laboratoriju i imamo ih dve. Nadamo se da ćemo sutra dobiti pokretni rendgen aparat koji će nam omogućiti da kontrolne radiološke preglede radimo u kovid bolnici, da rasteretimo kovid ambulantu u kojoj ima i preko 200 radioloških pregleda” – navela je Antić.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Vladimir Krojf Zahariev
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar