VIDEO: Dimitrov – U Dimitrovgradu jedna osoba pozitivna na Covid-19, u četvrtak zaseda Stručno-operativni tim

Jedna osoba u Dimitrovgradu pozitivna je na Covid-19, rekao je u telefonskom razgovoru za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov. Prema njegovim rečima, radi se o asimptomatskom pacijentu starije životne dobi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 226-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da u kovid ambulanti pri Domu zdravlja nema pojačanog broja pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija, a u njoj će od ponedeljka, 20. jula kako kaže, raditi medicinsko osoblje isključivo zaduženo za Covid-19.

This image has an empty alt attribute; its file name is 227-1024x683.jpg

Istakao je da će u četvrtak, 16. jula, u 12:00 časova zasedati Stručno-operativni tim pri Opštinskom štabu za vanredne situacije koji će razmatrati primenu novih mera Republičkog Kriznog štaba koje su danas donete.

Dimitrov navodi da će na zasedanju biti definisano na koji način će biti kontrolisana primena mere o obaveznom nošenju maski na otvorenom, tamo gde je nemoguće održati rastojanje od metar i po.

This image has an empty alt attribute; its file name is 228-1024x683.jpg

Takođe, usled odluke Republičkog Kriznog štaba da zabrani okupljanja više od deset ljudi, predsednik opštine je istakao da će Sportska hala od danas biti zatvorena za treninge i za iznajmljivanje termina za razne sportove, a od petka će sa radom prestati i kupališni kompleks u Sportskom centru Park.

Bašte ugostiteljskih objekata će, kako kaže Dimitrov, ubuduće najverovatnije raditi do 23:00 sata, uz to da će biti jasno definisan broj ljudi u njima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 229-1024x683.jpg

Predsednik opštine je apelovao na sve, pogotovo na mlade, da shvate ozbiljnost situacije, jer kako ističe, sve može da sačeka kad se mora.

Detaljnije u izjavi koju je Vladica Dimitrov dao za FAR TV.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar