a

VIDEO: Zaharijev – Epidemiološka situacija u Bosilegradu nepromenjena i nema novih slučajeva zaraze

Na teritoriji opštine Bosilegrad na snazi je vanredna situacija zbog povećanja broja pacijenata sa respiratornim infekcijama. Epidemiološka situacija je trenutno nepromenjena i nema novih slučajeva zaraze, rekao je za FAR predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

Zaharijev kaže da se lekarima još uvek javljaju osobe sa temperaturom i upalom pluća.

Prema njegovim rečima, cisterna sa dezinfekcionim sredstvom je postavljena ponovo u Bosilegradu, kao i dezinfekciona vrata ispred Javnog preduzeća “Direkcija za građevinsko zemljište i puteve” i Doma zdravlja, a uskoro će biti postavljena i ispred opštine.

Zaharijev dodaje da Bosilegrađani poštuju preventivne mere naglasivši da ukoliko neko ima simptome slične gripu i respiratornim infekcijama da se javi Domu zdravlja.

Detaljnije o epidemiološkoj situaciji u toj opštini možete čuti u izjavi Vladimira Zaharijeva.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Vladimir Krojf Zahariev
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar