VIDEO: Zoran Đurov – Sednica lokalnog parlamenta u petak, 4. septembra, na dnevnom redu 34 tačke

U petak, 4. septembra u velikoj sali Centra za kulturu biće održana sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad. Na dnevnom redu predstojećeg zasedanja koje će početi u 10:00 sati naći će se 34 tačke.

Predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov je u telefonskoj izjavi za FAR istakao da će se nakon usvajanja zapisnika sa konstitutivne sednice pristupiti potvrđivanju mandata novih odbornika sa lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” i “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije”.

Na minuloj konstitutivnoj sednici izabrana su tri člana Opštinskog veća, a prema rečima Đurova, na predstojećoj sednici predsednik opštine Vladica Dimitrov će predložiti još dva člana Opštinskog veća za koje će se odbornici izjasniti tajnim glasanjem.

Navodi da će se pred odbornicima na usvajanje naći i set tačaka koje se odnose na formiranje skupštinskih radnih tela, odnosno skupštinskih odbora, komisija i saveta. Pravo predlaganja članova u radnim telima imaju odborničke grupe SNS-Pokret socijalista-SDP-PUPS-SPS i Demokratska partija Bugara.

Na dnevnom redu će se naći i izmena odluke o primanjima izabranih, postavljenih i imenovsnih lica koja će definisati naknade za rad odbornika, šefova odborničkih grupa i članova skupštinskih radnih tela.

Čujte detalje u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
septembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar