a

U Srbiji preminula još jedna osoba, 83 nova slučaja

U poslednja 24 sata još jedna osoba preminula je od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj umrlih povećan na 740, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Testirano je 5.959 osoba, a registrovana su 83 nova slučaja. Na respiratorima su 23 pacijenta.

Iako je epidemiološka situacija u zemlji stabilna, stručnjaci upozoravaju da u borbi protiv koronavirusa moramo delovati kao tim i svi dati doprinos prodržavanjem mera.

Počela je primena mere zdravstvenog nadzora za sve građane koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Imunolog i član Kriznog štaba, doktor Srđa Janković, rekao je za RTS da se očekuje da građani koji se vraćaju postupe odgovorno i savesno, kao i da nije suština ove mere da policija bilo koga kontroliše, već da svako ima ličnu odgovornost.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 56 korisnika i 21 zaposlenog.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1016, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 405.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar