U Srbiji još 62 nova slučaja, preminula jedna osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba, pa je ukupan broj umrlih povećan na 739, saopštila je zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare.

Na koronavirus je testirano 7.411 osoba, a registrovana su 62 nova slučaja. Na respiratorima je 20 pacijenata.

Kisić Tepavčević kaže da se završila treća nedelja od početka školske godine, kao i da nastava teče normalnim tokom kako je i planirana.

“Treba pohvaliti i sve nastavnike i đake koji se očigledno pridržavaju propisanih mera, jer je učestalost obolevanja niža nego i u opštoj populaciji”, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Navela je da je u osnovnim školama koronavirus potvrđen kod 33 učenika i 17 nastavnika, a u srednjim školama zaraženo je 16 učenika i 4 profesora.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 56 korisnika i 22 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1016, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 404.

 Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar