U sredu u Srbiji oblačno sa slabom kišom, od petka toplije

U Srbiji u sredu oblačno, mestimično sa slabom kišom. Više padavina očekuje se popodne na jugu Banata i u Braničevskom okrugu. Na jugu Srbije umereno oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo. Na severu i istoku zemlje povremeno će duvati jak severozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura od 16 do 21 stepen.

Prema zvaničnoj prognozi, u ćetvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, osim na severu i istoku gde će biti pretežno oblačno i vetrovito, mestimično sa slabom kišom. Krajem dana razvedravanje. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša od 19 do 23 stepena.

U petak malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, suvo i toplo. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 13, najviša od 22 do 26 stepeni.

Za subotu sinoptičari RHMZ-a najavljuju suvo i toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Jutarnja temperatura od 8 do 15, a maksimalna dnevna od 26 do 30 stepeni. Krajem dana i tokom noći u jugozapadnim, zapadnim i severnim krajevima naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom

Od 4. do 10. oktobra preovlađivaće promenljivo i toplo vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, kažu u RHMZ-u.

Česte promene vremena i kiša sigurno će otežavati vožnju, usporavati kretanje vozila, ali i biti razlog čestih zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju, te iz Auto-moto saveza Srbije preporučuju oprez za volanom svim učesnicima u saobraćaju.

Izvor: RHMZ / RTS / Tanjug

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar