a

U Srbiji oblaci, kiša i lokalno obilnije padavine

Kišovito vreme je u većem delu Evrope. Na vremenske prilike u Srbiji utiču dva ciklona – jedan iz oblasti britanskih ostrva, a drugi iz oblasti Jadranskog mora, te će u sredu u Srbiji biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U RHMZ-u kažu da je na snazi narandžasti meteoalarm na celoj teritoriji zemlje jer za kratko vreme može pasti do 20 litara kiše, Isto upozorenje važiće sve do petka.

Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni,a najviša dnevna temperatura od 22 do 26 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi, do petka će se smenjivati sunčani periodi i oblaci, dok se u poslepodnevnim časovima očekuju pljuskovi, a lokalno i obilnije padavine uz mogućnost pojave kratkotrajnog jakog vetra i grada.

Jutarnja temperatura od 12 do 17, najviša dnevna od 22 do 26 stepeni.

Slično vreme i u susednoj Bugarskoj.

P. Videnov (izvor: RHMZ – RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar