a

ZZJZ Pirot: Nema novozaraženih u Pirotskom okrugu

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu nema novozaraženih koronavirusom, a rezultati sva 4 uzorka koji su stigli 10. oktobra su negativni.

U saopštenju stoji da je do 12. oktobra na području okruga ukupno uzorkovanо 3.855 briseva, a danas je na analizu u laboratoriju “Vatreno oko “ u Nišu poslato 15 briseva.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se dve osobe, a nijedna nije sumnjiva na Covid-19.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa teritorije Pirotskog okruga, od početka epidemije do danas laboratorijski je potvrđeno 378 slučajeva koronavirusa, od čega u Pirotu 254, u Beloj Palanci 82, u Babušnici 38, dok je namanje zaraženih u Dimitrovgradu samo 4. Od posledica koronavirusa u okrugu je preminulo 25 osoba.

U Zavodu epidemiološku situaciju u Pirotu ocenjuju kao nesigurnu, ali stabilnu sa akcentom da se trenutno registriju pojedinačni slučajevi i da građani poštuju sve preventivne mere.

Najnoviji izveštaj ZZJZ u Pirotu pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar