Branislav Tiodorović: Moguće nove mere ako se pređe broj od 500 obolelih dnevno

Treći talas korone je u toku i ako se ne budu poštovale protivepidemijske mere, za dve nedelje biće više od 500 obolelih dnevno, a kad se pređe taj broj, moguće je da će biti odlučeno da više ne bude nastave u školama i na fakultetima, već će nastava biti isključivo onlajn, rekao je epidemilog Branislav Tiodorović, a prenosi RTS.

Tiodorović je kazao da će ova nedelja biti veliki test i da će se videti da li apeli imaju uspeha.

“Za mene je prijatno iznenađenje što se u Nišu u prethodna dva-tri dana, kao i u nekim drugim gradovima ugostitelji pridržavaju radnog vremena do 23:00 sata. Ako i u Beogradu bude kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno”, rekao je Tiodorović.

Od danas u Srbiji dostupan lek “remdesivir”

Lek “remdesivir”, koji se pokazao efikasnim u borbi protiv koronavirusa, biće od danas dostupan građanima Srbije, najavili su nadležni. Davaće se isključivo uz konzilijarnu odluku i u određenoj fazi bolesti.

Državljani Srbije u Severnu Makedoniju od danas bez PCR testa

Državljani Srbije od danas mogu u Severnu Makedoniju bez PCR testa, a ta odluka preispitivaće se u narednim danima zbog pogoršane epidemiološke situacije u regionu, Oni koji su u tranzitu, a putuju iz Severne Makedonije kroz Srbiju, mogu da prođu bez testa, a oni koji ulaze u zemlju, moraju da imaju negativan test ne stariji od 48 sati, prenosi RTS.

Epidemiološka situacija u Severnoj Makedoniji je nestabilna. Prethodnih dana se povećava broj novoobolelih od korona virusa u toj zemlji. Za 24 sata inficirano je gotovo 400 osoba, a četiri su preminule.

Izvor: RTS / RTV / Fonet

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar