a

ZZJZ Pirot: Još dva pozitivna slučaja u Pirotskom okrugu

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati 16 uzoraka, od kojih su dva pozitivna.

U okrugu je do danas potvrđeno 386 slučajeva od kojih je najviše u Pirotu – 262, Beloj Palanci – 82, Babušnici – 38 i Dimitrovgradu – 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 28 umrlih lica sa područja okruga.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se četiri osobe sa pneumonijom od kojih je jedna sumnjiva na COVID-19

U saopštenju se navodi da je potrebno da u skladu sa preporukama Vlade, inspekcijske službe pojačaju nadzor nad sprovođenjem preventivnih mera u svim javnim ustanovama, školama, predškolskim ustanovama, firmama, fabrikama, ugostiteljskim objektima, zdravstvenim ustanovama, gradskom i međugradskom prevozu.

U narednom periodu visok epidemiološki rizik predstavljaju proslave i okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru (slave, svadbe, rođendani….), te je potrebno obustaviti ili odložiti masovna okupljanja, stoji u saopštenju.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

A. Todorov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar