a

U Dimitrovgradu dobrovoljna akcija davanja krvi, 48 ljudi dalo krv

U prostorijama dimitrovgradske galerije “Metodi Meta Petrov” održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo 48 Dimitrovgrađana. Iz Crvenog krsta Dimitrovgrad su ocenili akciju veoma dobrom i zahvalili građanima koji su se uključili u ovu humanitarnu aktivnost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 450-1-1024x683.jpg

Petu akciju dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini organizovali su Crveni krst Dimitrovgrad i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

This image has an empty alt attribute; its file name is 451-1-1024x683.jpg

Šesta po redu akcija održaće se u novembru, a do sada je u 2020. godini dragocenu tačnost dalo 220 ljudi,

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar