VIDEO: Osnovna škola “Hristo Botev” uskoro dobija učila od “Rotari kluba Pirot”

Na sastanku između predstavnika “Rotari kluba Pirot” i predsednika opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova razgovarano je da u narednom periodu osnovnoj školi “Hristo Botev” budu donirana učila, nastavna sredstva koja će učenicima pomoći da što bolje savladaju gradivo iz oblasti programiranja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 447-1024x683.jpg

Radoslav Pejčić, predsednik “Rotari kluba Pirot” je u izjavi za medije istakao da mu je izuzetno drago što je zajedno sa svojim saradnicima upoznao predsednika opštine Dimitrovgrad o aktivnostima kluba na čijem je on čelu i izrazio nada da će saradnja između lokalne samouprave i Rotari kluba biti u kontinuitetu u narednom periodu.

“Rotari klub Pirot” svoje aktivnosti fokusira na lokalu i one su pre svega humanitarnog karaktera. U ovom slučaju radi se o donaciji učila za učenike petog i šestog razreda osnovne škole “Hristo Botev” kako bi oni što bolje savladali nastavno gradivo vezano za programiranje. U kontaktu sa direktorkom škole Katarinom Simeonov saznali smo da ta obrazovna ustanova nije opremljena ovim nastavnim sredstvima, kao i da bi im to bilo od velikog značaja. Veći deo sredstava za nabavku nastavne opreme obezbeđuje Rotari klub Pirot kroz Rotari disktrikt Srbija i Crna Gora. Drago mi je da je lokalna samouprava prepoznala značaj ovih učila i u narednom periodu ćemo obezbediti ova sredstva. Uz to se obezbeđuje i edukacija za nastavnike koji će imati priliku da se upoznaju malo bolje sa korišćenjem učila kako bi učenicima mogli svoje znanje adekvatno da prenesu“ – rekao je Pejčić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 448-1024x683.jpg

Predsednik opštine Vladica Dimitrov je istakao da je primarni značaj sastanka bio da lokalna samouprava otpočne saradnju sa Rotari klubom Pirot, kao i da se uključi u njegove aktivnosti.

Pogledajte detalje u TV prilogu.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar