Prvi dah zime na kratko u Srbiji

Hladniji vazduh koji je sa oblačnošću iz Srednje Evrope stigao u Srbiju, prvog dana vikenda spušta temperatura ispod uobičajenih vrednosti.

U subotu u većem delu zemlje pretežno oblačno i hladnije. Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije u nižim predelima kiša i sneg, a na planinama sneg i stvaranje snežnog pokrivača. U Vojvodini je prognozirano pretežno sunčano vreme. Najviša dnevna temperatura od 3 do 7 stepeni.

Narednih sedam dana suvo, stabilno i prosečno hladno vreme

This image has an empty alt attribute; its file name is 243-1-1024x683.jpg

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u nedelju jutro hladno, mestimično magla i slab mraz. Magla ili niska oblačnost će se ponegde u nižim predelima, po kotlinama i dolinama zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab, promenljivog smera Najniža temperatura od -4 do 1, a najviša od 4 do 8 stepeni.

U ponedeljak u jutarnjim satima hladno, mestimično magla i slab mraz. U toku dana umereno oblačno i suvo. Ponegde u nižim predelima i po kotlinama duže zadržavanje magle. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura od -4 do 0, a najviša od 5 do 10 stepeni. Slično vreme i bez padavina meteorolozi najavljuju i za utorak. Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša dnevna u intervalu od 5 do 10 stepeni.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar