a
 

Meteorolozi do Božićnih praznika najavljuju pravu zimu

Narednih dana zabeleće se cela Srbija, stizaće sve hladniji vazduh, pa će do Božića temperature tokom celog dana u većini mesta biti ispod nule. Najviše snega očekuje se na zapadu i jugozapadu zemlje.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, trećeg januarskog dana biće umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom. U nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije formiranje, a na planinama manje povećanje visine snežnog pokrivača. Danas najviša temperatura od -2 do nule. Jedino na istoku Srbije temperatura će biti u plusu, do 4 stepena.

U petak, subotu i nedelju oblačno i hladno, mestično sa snegom. U pojedinim mestima najniža temperatura -10 stepeni.

Zbog pada temperature i snega iz Auto-moto saveza Srbije apeluju na vozače da budu oprezni za volanom. AMSS takođe podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

P. Videnov (izvor: RTS / RHMZ / AMSS)

Foto: DIP Production

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar