a

ZZJZ Pirot: Intenzitetet virusa vrlo visok, potvrđeno 60 pozitivnih u Pirotskom okrugu

U Pirotskom okrugu registrovano je novih 60 pozitivnih slučajeva koronavirusa, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U najnovijem izveštaju stoji da je na PCR testu bilo 20, a na antigenskom 30 pozitivnih, po gradovima: Pirot 25, Dimitrovgrad 2, Bela Palanka 10 i DZ Babušnica 23. Na analizu danas su poslata 43 uzorka na PCR test u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova iz okruga, od ukupnog broja testiranih PCR i antigenskim testom do danas koronavirus laboratorijski je potvrđen kod 852 osobe: u Pirotu 511, u Beloj Palanci 147, u Dimitrovgradu 123 i u Babušnici 71.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 9 bolesnika sa pneumonijom – 1 iz Dimitrovgrada, 7 iz Pirota i 1 iz Babušnice. U Kliničkom centru Niš hospitalizovana su 24 pacijenta sa područja okruga – 10 iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 4 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice.

Intenzitet virusa je vrlo visok, te se u naredne dve nedelje očekuje porast broja obolelih, kažu u Zavodu.

ZZJZ Pirot je uputio predlog Štabu za vanredne situacije grada Pirota za proglašenje vanredne situacije

Kompletan izveštaj ZZJZ u Pirotu za 25. novembar pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar