U Srbiji 48 preminulih, novozaraženo još 5.679 osoba

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 16.886 osoba, od kojih je 5.679 nalaza pozitivno na koronavirus. U poslednja 24 sata bitku sa koronavirusom izgubilo je 48 pacijenata.

U saopštenju se kaže da je broj smrtnih slučajeva od početka epidemije 2.275, a procenat smrtnosti 0.87 odsto. Navodi se da su hospitalizovana 8.744 pacijenta, a na respiratorima se nalazi 318.

U Srbiji je od početka epidemije testirano više od 2 miliona ljudi, a ukupan broj registrovanih slučajeva je 261.437, stoji u saopštenju.

Brnabić: Imaćemo prve vakcine do kraja ove godine

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Srbija dobiti prve vakcine protiv kovida 19 do kraja ove godine, kao i da njena nedavna izjava o vakcinama nije dobro protumačena u medijima.

“Videla sam neke napise u medijima koji nisu tačni, izvučen je deo mog govora povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Srbija će, kao što je obećao i predsednik (Aleksandar) Vučić, biti jedna od zemalja koja će dobiti prve vakcine protiv koronavirusa”, poručila je Brnabićeva posle obilaska radova na Moravskom koridoru

Milika Ašanin za RTS: pune bolnice, sve ide od neadekvatnog ponašanja

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin kaže za RTS da je otvaranje kovid bolnice u Batajnici bilo spasonosno jer su, dodaje, svi bolnički kapaciteti bili prenategnuti.

Na lečenju od kovida-19 u bolnicama širom Srbije je 8.667 pacijenata, a direktor Kliničkog centra Srbije kaže da je otvaranje bolnice u Batajnici došlo u poslednjem trenutku.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS / Tanjug / covid19.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar