VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija bolja nego prethodnih dana

Poslednjeg dana 2020. godine epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je bolja nego prethodnih dana. Registrovana još 2 antigen pozitivna slučaja na koronavirus i 4 nova pacijenta sa pneumonijama u početnom stadijumu. Od 22 rentgenografije, 18 su kontrole među kojima nema pacijenata koji su u progresiji, svi su ili u izlečenju ili u oporavku. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Predsednik opštine navodi da će danas i sutra na terenu biti lokalni, ali i Republički komunalni inspektori i redari koji će kontrolisati poštovanje radnog vremena i zabranu okupljanja. Dimitrov je opomenuo sve da poštuju ograničenja jer će u suprotnom biti kažnjeni.

Prema rečima Dimitrova, situacija u Domu za stare je stabilna u ovom trenutku i dodaje da su napravljeni spiskovi za vakcinaciju korisnika ove ustanove, koju treba očekivati, kako kaže, 4. ili 11. januara.

Predsednik opštine navodi da će kovid ambulanta raditi i tokom Novogodišnjih praznika, dok rentgen i laboratorija neće raditi do ponedeljka, 4 januara.

Više detalja u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar