Do kraja sedmice u Srbiji toplo i vetrovito, od ponedeljka zahlađenje

U petak u Srbiji oblačno vreme, ponegde sa kišom. Duvaće košava povremeno sa olujnim udarima. Nastavlja se i priliv toplog vazduha. Temperatura znatno iznad proseka u većini krajeva. Maksimalna dnevna temperatura od 12 na jugoistoku do 20 stepeni na zapadu Srbije.

Do kraja sedmice biće toplo i vetrovito.

U subotu promenljivo oblačno i toplo, ponegde sa kratkotrajnom, slabom kišom i vetrovito. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 0 do 11, a najviša od 12 do 17 stepeni.

Temperatura iznad proseka i u nedelju. Biće promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom, slabom kišom i vetrovito. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša od 13 do 17 stepeni. Tokom noći jače naoblačenje sa kišom i padom temperature, u planinskim predelima sa snegom.

Od ponedeljka promena vremena i osetno hladnije sa kišom i snegom. Tokom dana oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u poslepodnevnim i večernjim satima i u nižim predelima Srbije sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg. Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno će imati i jake i olujne udare.

Prema prognozi RHMZ-a, od 26. do 30. januara oblačno, hladno, povremeno sa slabim snegom u nižim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, a u brdsko-planinskim uz povećanje.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar