Do kraja sedmice u Srbiji smena oblaka i kiše, od nedelje naoblačenje sa snegom

U ponedeljak Srbija će biti pod uticajem ciklona iz oblasti Đenove, a frontalni sistem vezan za taj centar ciklona premeštaće se dalje ka Egejskom morun donoseći ponovo padavine, kažu u RHMZ-u. Veće količine padavina prognozirane su za istok i jugoistok Srbije, dok se na zapadu i severozapadu očekuje uglavnom suvo vreme. Na visokim planinama sneg. Srbija će biti pod uticajem malo svežije vazdušne mase koja struji sa oblačnošću i spupšta temperaturu za 2 do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura od 6 do 10 stepeni.

U utorak oblačno, još ponegde kiša, na visokim planinama sneg. U toku dana suvo, u nižim predelima uz duže zadržavanje niske oblačnosti, a u brdsko-planinskim uz delimično razvedravanje. Najniža temperatura od 2 do 6, a najviša od 6 do 11 stepeni.

U toku noći sa zapada stiže naoblačenje s kišom, te će u sredu biti oblačno, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna od 6 do 12stepeni.

Za četvrtak sinoptičari najavljuju pretežno oblačno vrene uz postepen prestanak padavina. U juturanjim satima temperatura od 1 do 4, a tokom dana od 5 do 9 stepeni.

Prognoza vremena od 8. do 12. januara

U petak i subotu suvo uz delimično razvedravanje, ali i uz dalji pad temperature. Od nedelje 10. januara stiže naoblačenje sa snegom.

Izvor: RHMZ/RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar