a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 5.682 vaksinicana lica i 7 slučajeva koronavirusa

Od početka vakcinacije do 29. januara na području Pirotskog okruga vakcinisana su 5.682 lica, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U Pirotu je protiv koronavirusa vakcinisano 3.766 ljudi, u Dimitrovgradu 730, u Beloj Palanci 660 i u Babušnici 526.

Intenzitet prenošenja virusa u populaciji je umeren, a u najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot se navodi da je registrovano novih 7 slučajeva – u Beloj Palanci 4, u Pirotu 2 i u Babušnici 1, dok u Dimitrovgradu nije bilo novoinficiranih.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas su poslata 32 brisa.

Na PCR i antigenskom testu od početka epidemije do danas broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u okrugu je 3.212, po gradovima: Pirot 1.965, Bela Palanka 560, Babušnica 365 i Dimitrovgrad 322, a od posledica korone preminula je 141 osoba.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 15 pacijenata – 6 iz Pirota, 5 iz Bele Palanke i po 2 iz Babušnice i Dimitrovgrada.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 30. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar