a

ZZJZ Pirot: Izuzetno dobar odziv građana za vakcinaciju, još 18 pozitivnih u Pirotskom okrugu

Na teritoriji Pirotskog okruga od početka imunizacije stanovništva do 25. januara do 13 sati i 30 minuta vakcinisano je ukupno 3.640 građana, a tokom jučerašnjeg dana 704: u Pirotu 517, u Beloj Palanci 69, u Dimitrovgradu 66 i u Babušnici 52 lica, saopšteno je iz Zavod za javno zdravlje Pirot.

U Zavodu napominju da je intenzitet prenošenja virusa na teritoriji okruga umeren, a da je juče i danas koronavirus potvrđen još kod 18 osoba, od čega u Beloj Palanci 9, u Pirotu 4, u Babušici 3 i u Dimitrovgrad 2.

Na PCR testiranje u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas su poslata 22 uzorka.

Od početka epidemije do danas broj potvrđenih slučajeva koronavirusa je 3.152, po gradovima: Pirot 1.930, Bela Palanka 543, Babušnica 359 i Dimitrovgrad 320, a od posledica kovide infekcije preminulo je 137 ljudi.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 18 pacijenata – 12 iz Pirota, 4 iz Babušnice i po 1 iz Dimitrovgrada i Bele Palanke.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 25. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar